Salvează costuri și timp cu o revizie preventivă

Să fim sinceri: mentenanța preventivă pentru aparatele de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) nu e un aspect pe care l-ai luat în considerare în bugetul tău. Dar atâta vreme cât bugetul este flexibil, un program de mentenanță ar trebui să fie printre obiectivele principale.

Asigurându-vă că sistemul vostru HVAC este funcțional și eficient, vă salvează costuri și previne situațiile nefavorabile în care trebuie să așteptați remedierea problemei, precum o unitate defectă în toiul verii, care este cel mai aglomerat sezon în domeniu. În ce va urma, vă prezentăm diverse motive pentru care serviciile de mentenanță v-ar putea îmbunătății confortul.

 

Care sunt beneficiile?

Reduce sau elimină reparațiile de urgență. Când bugetul este limitat, o revizie regulată făcută ca la carte, ajută sistemul de HVAC să funcționeze în cei mai buni parametri. Asta previne defecțiunile tehnice, și evitați costul și disconfortul creat de  defecte ‚surpriză’.

Creează un mediu sănătos. Mentenanța preventivă regulată previne riscuri legate de calitatea aerului interior. Interiorul unității, datorită temperaturilor ridicate și a umidității, pot fi adevărate focare de bacterii și viruși, foarte dăunătoare pentru oameni. Curățarea filtrelor, măcar o dată la 6 luni va preveni astfel de probleme.

Reduce costurile de energie. Un aparat bine-întreținut va funcționa în parametri optimi, mai eficient și pentru mai puțin timp, reducând astfel facturile de curent.

Sporește durata de viață a echipamentelor. Sistemul de HVAC lucrează din greu pentru confortul vostru până la ultima suflare. Cu o întreținere corespunzătoare, va funcționa mulți ani de acum înainte.

 

De ce să optezi pentru un contract de mentenanță?

Bineînțeles că ne puteți suna oricând să programăm o revizie ad-hoc în momentul în care aparatul prezintă defecțiuni. Dar înainte să te bazezi pe asta, ar trebui să ai în considerare următoarele beneficii ale contractului:

Preț mai bun – serviciul este făcut în așa fel încât o rutină preventivă să fie mai avantajoasă financiar clientului decât o programare ad-hoc.

Reminder automat – Nu va trebui să îți aduci aminte când e timpul de revizie, de asta se ocupă sistemul nostru de bază de date.

Service prioritar în cazul defecțiunilor – Cu revizii regulate, este improbabil să fie nevoie de reparații neprevăzute. Dar în cazul unui eveniment neplăcut, presupunem că aparatul se defectează într-un timp critic, ca și client contractant, vă vom asista în cel mai scurt timp posibil.

Plată flexibilă – Cu noi, aveți posibilitatea să efectuați plata serviciului fie semestrial sau anual.

 

Ce ar trebui să prevadă un contract de mentenanță?   

Printr-un contract încheiat, un tehnician calificat ar trebui să execute o inspecție temeinică, să detecteze și să repare orice anomalie cât de minoră, înainte ca acestea să creeze probleme mai mari. Așa veți putea evita surprizele neplăcute și economisi bani.

În mod normal un astfel de serviciu ar trebui să includă:

  • Curățarea grilei de exhaustare și admisie
  • Curățarea scurgerii, desfundarea țevii de condens, vaporizatorului, etc.
  • Verificare pentru condensare excesivă
  • Curățarea sau înlocuirea filtrelor
  • Verificarea nivelului de freon și depistarea scurgerilor
  • Verificarea nivelului de dioxid de carbon
  • Inspecția instalației
  • Verificare pentru acumulări de praf și mucegai
  • Verificarea optimă a termostatelor

 

De ce să faceți service-ul cu noi?

Experiență – În cei peste 20 de ani în domeniul HVAC am avut de a face cu diverse brand-uri și un număr foarte mare de clienți diferiți cu cerințe specifice, de la comercial, industrial la rezidențial.

Continuitate – Suntem înființați ca și firmă de 24 de ani și e foarte puțin probabil că vom dispărea așa ușor.

Profesionalism – Cu un background solid provenit din lucrări industriale de mare amploare, tratăm cu seriozitate cerințele clientului și înțelegem importanța unei lucrări bine executate, în timp util.

 

Dacă te interesează, scrie-ne pe contact@climahub.ro pentru solicitări sau orice alte informații ai avea nevoie!